• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • włącz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

images

 

W naszym przedszkolu zjadamy zdrowo i kolorowo!

 

Poniedziałek

29-09-2025

Wtorek

30-09-2025

Środa

01-10-2025

Czwartek

02-10-2025

Piątek

03-10-2025

Śniadanie:

Zacierki na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (razowe i pszenne) z masłem, sałata, szynka, ogórek, serek kanapkowy.

Herbata miętowa.

(Alergeny:1, 3, 6, 7)

Śniadanie:

Pszenica na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (razowe i pszenne) z masłem, sałata, ser żółty, papryka, pasztet sojowy.

Herbata hibiskus.

(Alergeny: 1, 3, 6, 7)

Śniadanie:

Płatki czekoladowe na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (razowe i pszenne) z masłem, sałata, szynka, pomidor, dżem.

Herbata z cytryną i miodem.

(Alergeny: 1, 3, 6, 7)

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (razowe i pszenne) z masłem, sałata, szynka, rzodkiewka, humus.

Herbata melisa.

(Alergeny: 1, 3, 6, 7)

Śniadanie:

Kasza jaglana na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego (razowe i pszenne) z masłem, sałata, szynka, ogórek, miód.

Herbata rumiankowa.

(Alergeny: 1, 3, 6, 7)

II śniadanie:

Sok owocowy.

Woda mineralna.

Jabłko.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Woda mineralna.

Banan.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Woda mineralna.

Jabłko.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Woda mineralna.

Śliwka.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Woda mineralna.

Chipsy z jabłek.

Obiad:

Rosół z makaronem.

Ziemniaki, pieczony udziec z kurczaka, sur. marchewka z groszkiem.

Kompot z mieszanki owocowej.

(Alergeny:1, 3, 7, 9)

Obiad:

Zupa żurek.

Makaron z serem i truskawkami.

Kompot truskawkowy.

(Alergeny: 1, 3, 7, 9)

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem. Pierogi z mięsem, sur. sałata z sosem vinegret.

Kompot malinowy.

(Alergeny: 1, 3, 7, 9)

Obiad:

Zupa z soczewicy.

Ziemniaki, kotlet mielony, sur. mizeria.

Kompot malinowy.

(Alergeny: 1, 3, 7, 9)

Obiad:

Zupa węgierska.

Ryż, ryba miruna po grecku.

Kompot z czarnej porzeczki.

(Alergeny: 1, 3, 7, 9)

Podwieczorek:.

Kawa Inka.

Bułka z masłem, dżem. (Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek:.

Herbata z cytryną.

Drożdżówka z jabłkiem.

(Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek:.

Herbata malinowa.

Wafle malinowe, mus owocowy.

(Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek:.

Herbata grejpfrutowa.

Serek brzoskwiniowy, biszkopty.

(Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek:.

Herbata z cytryną.

Bułka z masłem, kabanosy, ogórek.

(Alergeny: 1, 3, 7)

 

 

JADŁOSPISY  przedszkolne układane są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do spożycia dzieciom w jednostkach oświatowych oraz wymagań jakie te środki muszą spełniać w ramach żywienia zbiorowego dzieci oraz na podstawie  wymagań IŻiŻ. Kuchnia nadzorowana jest przez SANEPID. 

W naszej kuchni nie korzystamy z produktów gotowych. Wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez panie kucharki. Staramy się podawać dzieciom takie posiłki, które dzieci lubią najbardziej, muszą one jednak być urozmaicone, wartościowe i  estetyczne oraz  smaczne jak w domu.

Starannie wybrani, zaufani dostawcy są gwarancją, że wszystkie składniki podawanych posiłków są najwyższej jakości. 

Promujemy picie wody mineralnej niegazowanej, która dostępna jest stale na życzenie dziecka. 

Dbamy o to, by każde dziecko alergiczne otrzymywało posiłki, które są dla niego odpowiednie. Tabela z alergenami poniżej jadłospisu (liczby od numeru 1 do 14 oznaczają alergeny występujące w potrawie).

 A l e r g e n y

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji: 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, komut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne 

2. Skorupiaki i produkty pochodne 

3. Jaja i produkty pochodne 

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 

6. Soja i produkty pochodne 

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie, orzech nerkowca, orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Berthilletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 

9. Seler i produkty pochodne 

10. Gorczyca i produkty pochodne 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 

13. Łubin i produkty pochodne 

14. Mięczaki i produkty pochodne

 
 

Nasze Grupy

Misie

Żabki

Sloneczka

Słoneczka

Biedronki

Biedronki

Kotki

Kotki

Motylki

Motylki

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook